Slag om Norg 2020 gaat niet door

31-05-2021
De Vittoria Slag om Norg gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Dit is besloten na overleg met burgemeester Klaas Smid van de Gemeente Noordenveld. De Slag zou dit jaar verreden worden op zondag 11 juli. 

De Slag is een toeschouwerevenement. De gemeente maakt zich zorgen over de te verwachten hoeveelheid publiek dat zich over het parkoers verspreidt. Omdat de wedstrijd niet op een afgesloten parkoers verreden wordt, kan de organisatie niet handhaven of een sturende rol aannemen richting publiek en volgers. Uiteraard hebben wij als organisatie daar alle begrip voor. We vinden het jammer, maar de Slag komt nét te vroeg. 

Voor het eerst met Vittoria
De Slag gaat sinds dit jaar door het leven als Vittoria Slag om Norg. De Italiaanse fietsenfabrikant Vittoria is hoofdsponsor van de Slag en partner van de MTB-evenementen Bartje 200, Velodroom Veldslag om Norg en Drenthe 200. Het deelnemersveld lag voor de Slag al vast. Met mooie teams als Arkea- Samsic, Bingoal Pauwels, Alpecin Fenix en alle Nederlandse topteams was de race weer verzekerd van spektakel.21-04-2020
De Slag om Norg gaat dit jaar niet door. Een logisch en begrijpelijk besluit om alle evenementen tot 1 september af te gelasten. Hopelijk helpt 't om het Coronavirus het hoofd te bieden.